lørdag 31. mars 2012

Nordheia, 662 moh

Her jobber gjengen seg oppover

 I dag våknet vi opp til nydelig solskinn og nysnø rundt huset. Da var det bare å få i seg en god frokost og pakke sekken!
Turen gikk til Nordheia, varden er på 662 moh.
Det betyr oppoverbakker, og utsikt!
 Oppe på toppen ved varden i sol og nydelig blå himmel.
Litt skeptiske til at vi hadde glemt solkrem....det var det for sent å gjøre noe med nå...
 For å komme seg til Nordheia kjører man fra Førde mot Askvoll forbi skianlegget i Blomlia, og videre opp til Vasslia, parkerer før tunellen på parkeringsplassen og går opp på høgresiden av hovedveien (mot normalt, de fleste går på venstresiden mot Fauskevarden...) Men Nordheia er et veldig godt alternativ, noe kortere og lettere, men en fin utsiktstur! Og kjekt å gå skikkelig på fjellet, og ikke bare i kø i skianleggene...
Det er bare å sikte seg inn mot toppen, så finner du lett dit!
 Må selvsagt skrive oss inn i boka på toppen!

 Varden er blitt noe ramponert av Dagmar, den trenger nok en ansiktsløftning til våren!

Nydelig utsikt fra toppen
 Utsikt i forskjellige himmelretninger. Mot sørvest er Heilefjellet, Storehesten mot sør, Naustdal i nordøst, Hafstadfjellet og Holsen i øst.
 Føret var over all forventning, (tross alt regnet i det siste!) passe hardt under, med fin ny "styresnø" oppå. Ungene kjørte på som galninger ned igjen, utrolig at alle staver og ski var like hele når vi kom ned! Kjekt at de ser det positive med å slite seg oppover, de er veldig happy for premien det er å kjøre ned igjen! (mor er litt feigere av seg og kjørte likegodt med fellene på ned igjen også, da ble farten i de bratteste hellingene helt passelig! Så får jeg bare tåle å høre: "Mamma! Du er treig!!! =)
 På toppen var det litt kald trekk, så vi valgte å renne nedover i lia igjen for å finne oss en lun plass i sola for kos med varm kakao, boller og selvsagt Kvikk-lunsj. 
Vi spadde oss en flott plass i snøen og etter bare 20 min kom solkremen av seg selv.....Det skyet fort helt til og plutselig snødde det godt rundt oss.....
Kjekt at vi fikk en så flott tur til topps før været snudde. 
Håper bare at vi får litt mer fint vær i påska, selvom meldingene ikke ser så bra ut...Vi vil mer på ski!!!!!

Ha en fin helg!

onsdag 21. mars 2012

Vår...

Var ute på tur på søndag og fant de nydeligste "pusekatter"
Synes de var fantastisk fine, tror aldri jeg har sett så store fine før....dette kan vel ikke ha vert en helt "vanlig" selje...

 Greit å ta våren inn, mens det er et vanvittig ruskevær ute, merker at det begynner å bli nok av regn nå.....Vil ha soooool!!!!!!

Har satt dem i vase UTEN vann, det er lurt for da slepper man at de forvandles til gule "gåsunger" eller at de begynner å spire. Nå forblir de slik til de er helt tørket.
 Ha en fin dag!

mandag 12. mars 2012

Små-sokker....

 Inspirert av drops-sokkene som jeg har strikket i voksenstr ble disse til i helgen. Ønsket var  å få brukt opp noe restegarn på et kjapt prosjekt, i tillegg så har jeg virkelig likt mønsteret på Drops-sokkene. Disse ble riktig nok ikke like i mønsteret da de måtte tilpasses pga størrelsen, men likevel i samme gaten.
Greit prosjekt når skrotten ikke er brukendes til stort mer...
 Jeg er heldigvis på bedringens vei. Er tungpustet som en hvalross, og hoster så det høres ut som jeg har røykt i  tohundre år....Men det går fremover og kroppen skriker etter å komme seg ut i friskluft og i bevegelse....gleder meg stort til det!
(det MÅ snart skje før jeg får sitte-/liggesår!!!)
*
Tilbake til sokkene; de er strikket i Merino ekstra fine, som sagt rester, så improviserte greier. Skaftet ble litt smalt i forhold til resten av sokken tror jeg, blir kanskje bedre når de kommer på. Og synes det var vanskelig å strikke jevnt mønster med fire pinner, så de er ikke akkurat perfekt. Hele sokken ble generelt mindre enn jeg hadde trodd, så de er nok ikke passende til noen av mine snuppiser,  må nok på jakt etter Askepott.... ;)
Ha en fin dag!

lørdag 10. mars 2012

Og sånn går no dagan.......

Har de siste dagene blitt påminnet det kjedelige ved å være syk; man kan jo slett ikke gjøre det man skulle ønske å gjøre, om man kjeder seg aldri så mye, nettopp fordi man ER SYK! :/
De første dagene var det bare om å gjøre å "overleve", så da var det mest fokus å prøve å sove og ri stormen av..... 
*
I det jeg trodde at nå går det bedre, feberen begynner å dale, (juuu-huu!) men så natt til fredag banket omgangsyken på døren.....hurra....... :( Altså på an igjen......
Begynner nå altså å bli ganske lei og håper at jeg må ha fått min del for denne gang.
I løpet av helgen nå så håper jeg å kvikne til, i mellomtiden er pc'en god å ha. Er som sagt ikke det helt store en orker, men har lekt meg litt med Photoshopen, og det er jo ganske kjekt.....(måtte finne på noe, er jo begrenset hvor mange ganger man kan lese VG på nett....)

*
I dag har jeg prøvd å ta litt ytre vedlikehold av kroppen....Etter flere dager på sofaen og svettetokter som burde være forbeholdt damer over 50, så var det utrolig godt å ta en skikkelig overhaling, bruke god tid på badet og prøve å løfte posene under øynene litt opp igjen... Skal bli godt å komme seg i sivilt i gjen....
(Selv om mannen i huset kom med den treffende kommentaren her om dagen da jeg tasset rundt i mine gode strikkelabber, og en lårlang singlet, svettetokter og ellers såg ut som et takras, at "slik burde du gå oftere"!  ja ja.... utrolig hvilken effekt nakne lår har..... *ler*.......)

Dette er nok hva gubben drømmer om akkurat nå...Han har nemlig rømt fra hele "sykestuen" og dratt på gutte-tur! (hm....kommer de til å kalle det for gutte-tur når de er sytti også...??)
Været for gutta på ski er alt annet enn dette, så det er jo greit å kunne drømme seg vekk med manipulert bilde...
(Bilde av han er fra februar i år og naturbildet er fra i fjor, klippet og limt i Photoshop....)

Og før jeg er skikkelig på beina igjen kan mange drømmer bli til på Photoshop....

Ha en fin helg!



onsdag 7. mars 2012


Joda, her ligger jeg som et vrak på sofaen og håper på bedre tider....
Ingenting er stas når man er syk. Ikke engang strikketøyet frister...prøver meg på noen masker nå og da, men gir opp ganske fort (DA er ikke JEG frisk!!!)
Eneste som går er å ligge rett ut og surfe litt på nett innimellom med pc'en på fanget når febernedsettende virker litt og svettetoktene ikke tar helt av.....
Fant denne teksten på nett en eller annen plass idag og måtte bare bruke den.....(bildet er mitt eget)

Ha en fortreffelig dag!

tirsdag 6. mars 2012

Konfirmasjonskort

 Ja, da var det min tur å ligge langflat og være syk....
Feber, en forferdelig vond hoste, verking i bihuler og ører, og helt potte tett.....Ikke noe moro....
*
Men her kommer noen konfirmasjonskort som ble laget i forrige uke da jeg var hjemme med eldstemann som var syk.
Litt tidlig å bruke ennå, men herlighet så glad jeg kommer til å være for at de er laget når den tid kommer....

 Alle kortene er laget med pengelomme. Enkle kort, men det får være helt greit. Foreløpig har jeg ikke laget ferdig der jeg skal skrive hilsenen.
 Var i Ålesund i vinterferien og kjøpte med meg noen nye ark, alltid litt kjekkere å sette seg ned å lage da...


 -Og angrer allerede på at jeg ikke kjøpte flere av noen av dem...Synes alle disse var så fine.....



Så mens jeg fortsetter å synes synd på meg selv, får dere ha en riktig fin dag!


søndag 4. mars 2012

Helgen vår...

 I går var en nydelig dag, endelig fint vårvær, så vi pakket sekken og dro på skitur. Rumpeakebrett må være med og snuppis koste seg....Hun har hatt litt hoste i det siste, og fikk litt vondt i brystkassen når hun anstrengte seg, så turen ble ikke så lang, men veldig koselig! Med varm kakao og hjemmelagde skillingsboller. Vi spadde oss en god grop i snøen (dvs det gjorde far sjøl, mens mor gikk litt lenger i mellomtiden og testet skifellene. Genial oppfinnelse forresten, skjønner ikke at jeg ikke har testet de før....)
Vel hjemme igjen var det en avslappende og herlig lørdag!

 Seinere fortsatte snuppis med hosten sin og før leggetid var det blitt feber.....I løpet av natten var det vondt både her og der og mageknipen satte inn.....Nå ligger hun på sofaen og spysyken er et faktum.....Stakkers liten......
Broren hadde syka på onsdag, men er av den heldige sorten som var kvalm noen timer, kastet opp èn gang og var frisk som en fisk like etterpå..... Nå lever vi andre i spenning på hva som evt venter oss........
I mellomtiden får vi nyte våren vi har tatt inn i hus og pleie snuppa som ligger rett ut. Og så bytte litt på å lufte oss ute i vårværet....

Ønsker dere en fin og frisk søndag!